Tratamente Hemoroizi

Gastrita înseamnă o perturbare a întregului sistem digestiv care înseamnă probleme cu tot corpul nostru, absorbţia dificilă a vitaminelor, minerealelor afectează pielea, afectează imunitatea, afectează funcționarea creierului, afectează și oasele, provoacă balonare, constipație care în final .......va duce și la hemoroizi.

Am căutat informații pe internet despre modul cum se poate trata naturist această boală, pentru că intervenția chirurgicală pe mine mă speria, oricum a fost un pic prea târziu pentru mine.
Această boală este în sine umilitoare, foarte dureroasă, iar tratamentul ei, presupune multă igienă.
Hemoroizii sunt o problemă jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească.

Hemoroizii pot provoca sângerări, mâncărimi, pot fi și interni și externi.
Pot fi de gradul I,II,III și cel mai grav IV.

Principalele cauze ale aparitiei hemoroizilor:

- O perioadă lungă de constipație - acesta este principalul factor care favorizează apariția hemoroizilor. Constipația crește presiunea asupra venelor rectale, facându-le să devină varicoase. Asadar, este foarte important să urmariți să aveți cel puțin o eliminare pe zi, preferabil dimineața.
- Forțarea eliminării scaunului nu este indicată, deoarece în acest caz presiunea rectală va crește considerabil și apare invariabil durerea.
- Dacă reflexul nu se declansează în mod natural, luati remedii naturale cu efect laxativ.

- Încercati sa nu stati mult timp asezati. Daca aveti o profesie care presupune acest lucru, urmariti ca la fiecare oră să vă ridicați și să faceți câțiva pași înainte de a va relua lucrul.
- Obezitatea mărește riscul apariției hemoroizilor, mai ales dacă se acumulează grăsime cu precădere în zona abdominală joasă. Pentru a scăpa de kilogramele în plus faceți mișcare, în special exerciții care presupun antrenarea membrelor inferioare.
- Hemoroizii pot apărea în timpul sarcinii din cauza presiunii existente în zona abdominală inferioară. În acest caz însa apare o remisie la scurt timp după naștere.

 Reguli generale:
Toți suferinzii de hemoroizi trebuie să se ferească de constipație.
Nu se foloseste hârtie igienică. În cazurile mai putin grave, se va folosi un burete îmbibat cu apă rece, care produce deseori vindecarea.
Folosiți servețele umede speciale.
Alcoolul trebuie evitat. În multe cazuri, un regim bogat în fructe și legume (în special sub forma de sucuri)
vindecă boala în decursul a două sau trei săptămâni.

Evitati mâncarurile uscate, grele, carnea, brânzeturile fermentate, băuturile acidulate și conservele, deoarece acestea constipă.
Nu vă apropiați de condimentele foarte picante, gen piper, usturoi, ceapă, hrean, ardei iute și boia iute aceste alimente irită hemoroizii. .

Alimentele bogate în fibre care trebuie consumate sunt: brocoli, orzul, lintea, taratele de grau, merele, perele, morcovii si spanacul.  
Deosebit de eficace este cura cu tărâțe de PSYLLIUM.
Psyllium conține fibre solubile, care promovează și reglează mișcările regulate ale intestinului și înmoaie scaunul, înlăturând constipația. 

Gheața este un element ajutător important în tratarea hemoroizilor, astfel aplicată direct pe piele, gheața contractă vasele de sânge, oprește umflarea și durerea este mai usor suportabilă sau chiar eliminată.
Consumul de cel puțin 2 l de lichide pe zi, ajută și la înmuierea scaunului și la eliminarea constipației .

Exerciții fizice moderate, cum ar fi mersul pe jos vioi 20-30 de minute pe zi, poate ajuta la stimularea functiei intestinale. Contractarea muschilor anali cât de des se poate, stimulează musculatura sfincterului mărind elasticitatea și întărind țesuturile.

Medicamente:
Devaricid, Detralex.

Unguente, supozitoare :
Proctoglyvenol, Biovenal Gel, Varixinal Gel, Crema de gălbenele cu arnică, Mărul lupului,
Prestogel, Himalaya Pilex, Hemorzon, Hemorossantos, Crema cu Tătăneasă etc...

Ce urmărim?
1. Oprirea sângerărilor (Coada calului)
2. Calmarea durerilor (Hamamelis+Proctoglyvenol)
3. Închiderea, cicatrizarea reducerea inflamării rănilor. (Tătăneasa, Băi calde sărate sau cu ceai-uri)
4. Combaterea constipației. (Chitosan, Tărâţe de psyllium)

Tratamente:
Pulberea de Coada-calului

Se obține prin măcinarea fină, cu râșnița electrică de cafea, a părților aeriene uscate. Pulberea astfel obtinută se depozitează în borcane închise ermetic, în locuri ferite de lumină, așa încât principiile sale active să nu se degradeze. Se administrează câte o jumătate de lingurița - o lingurița rasă, de trei-patru ori pe zi, în cure cu o durată de până la trei luni. Pentru tratarea unor afecțiuni acute, cum ar fi gastrita hiper-acidă sau hemoragiile, se pot lua până la 6 lingurite pe zi.
- pentru afecțiuni precum: sângerări menstruale abundente, hemoroizi sângerânzi, epistaxis, anemie posthemoragică – se administreză pulbere de coada calului, aproximativ 6 linguriţe rase pe zi, înainte de mese pe stomacul gol. Tratamentul durează 5-7 zile. După aceasta perioadă se va trece la 3-4 administrări pe zi.

Hamamelis-ul reduce durerea și disconfortul dat de prurit. Se poate folosi extern, sub formă de comprese sau, mai ușor de procurat, în creme și unguente. Este la fel de util și în tratamentul intern, fiind prezent în produse detoxifiante.

Tătăneasa pulbere din radacini uscate, care se aplica pe fisuri anale, rani, eczeme sangerande, arsuri, varice crapate. (astrigent,calmant,cicatrizant)

Chitosan este o fibră alimentară naturală și joacă un rol important în digestie; pe lângă facilitarea tranzitului alimentelor din stomac spre intestin, el ajută la întărirea peretelui intestinal și accelerează trecerea hranei prin intestine. Chitosanul se extrage din carapacea crabilor roșii.
Chitosanul în contact cu apa formează, la ph acid o masă gelatinoasă care lubrefiază, înmoaie, crește volumul și facilitează evacuarea bolului fecal fără să crească motilitatea colonului .

Tărâţe de psyllium  poţi să bei un pahar cu apă în care să adaugi 1 linguriţă de tărâţe de psyllium şi 1 linguriţă de seminţe de in măcinate pe care le găseşti în orice magazin naturist şi nu sunt scumpe, înainte de fiecare masă. Este un procedeu foarte eficient și nu cunosc să aibă contraindicații.

L-lysine Aminoacid esențial pentru creșterea, dezvoltarea, regenerarea și refacerea țesuturilor.
Acesta nu are contraindicații și va grăbi procesele de vindecare.
Stimulează refacerea țesuturilor (oase, piele, tendoane, cartilaje, mușchi)

Băile calde sunt foarte eficiente cele sărate cu mult magneziu (sare Epsom) pot vindeca complect hemoroizii însă sunt strict interzise pentru cei care au și fisuri anale. Pentru cei care suferă și de fisuri se recomandă băi de sezut cu ceai de mușețel, gălbenele, tătăneasă.

Alte Rețete

O reteta pe cat de simplă, pe atît de folositoare în vindecarea hemoroizilor.
Sunt necesare patru castane sălbatice, uscate, și 150 g untură de porc  proaspătă, nesărată. Cum se procedează?
Se decojesc castanele, iar miezul lor îl facem "făină" fină pe care o amestecăm cu 150 g untură de porc și, într-un vas emailat,le punem la flacără mică să fiarbă aproximativ 15-20 de minute, până ce aceasta compoziție se colorează ușor, în crem-maroniu.
După răcire, punem acest unguent într-un borcan de sticlă sau de plastic, și-l ținem la frigider.
În fiecare seară, înainte de culcare, faceți un ceai de mușețel sau coada-soricelului, cu care vă spălați anusul
(atenție, ceaiul să nu fie prea cald), ștergeți ușor, prin tamponare, cu un prosop de bumbac,  apoi ungeți anusul cu unguentul mai sus descris, îmbracați o pereche de chiloti mai vechi, căci pătează, tratamentul trebuie continuat cel puțin  1 săptămână.


Uleiul de cocos s-a dovedit de asemenea a fi o metoda simpla dar eficienta de a ostraciza hemoroizii. Uleiul de cocos se tine la frigider trebuie sa fie rece, aplicati local de doua ori pe zi si dupa fiecare defecatie. Folositi un tampon de bumbac si tamponati zona cu hemoroizi. Asezati o rampa inalta de ~15 cm in fata vasului de toaleta atunci cand trebuie sa defecati. O metoda populara spune sa faceti un dop de vata si sa-l imbibati in ulei de ricin, apoi sa-l puneti pe hemoroizi si sa-l tineti acolo in timp ce mergeti. Alina durerea si reduce umflatura.

Usturoiul, spalaturile sau baile de sezut cu fiertura de usturoi reprezinta un leac babesc foarte cunoscut pentru tratarea hemoroizilor.
Pentru prepararea acesteia, se fierb 10 capatani necuratate de usturoi intr-un litru de apa, timp de 15 minute.
Se lasa la racit si se aplica spalaturi locale. Fiertura se poate adauga si in ligheanul cu apa pentru baia de sezut. 

O reteta foarte buna pt hemoroizi externi este urmatoarea:
Tratament 7 zile, 3-4 catei de usturoi zdrobiti cu tot cu coaja , un pahar de lapte crud,se amesteca bine usturoiul cu laptele si se aplica comprese.
Durerea dispare chiar de la prima compresa si in 3-4 zile hemoroizii se retrag.
compresele se aplica seara ,eventual se pune un pampers* sa nu patezi patul.

O reteta simpla dar eficienta:
Se curata si paseaza usturoi ( cam o lingurita cu varf de usturoi pasat) se amesteca cu 2 linguri mari de miere naturala pana se obtine o pasta , se pastreaza la frigider. Cu aceasta pasta ungi zona cu hemorizi, dupa ce ai igienizat zona, se aplica zilnic de 2-3 ori.

Usturoi pisat cu otet de mere
Piseaza 2-3 catei de usturoi, amesteca-i cu putin otet de mere si aplica-i cu o discheta demachianta pe zona afectata. O sa ai o senzatie de arsura initial,  insa vei scapa de durere si inflamatie.

Varza dulce
Fiertura de varza dulce este un alt tratament naturist eficient pentru vindecarea rapida a hemoroizilor.
Pune la fiert un kilogram de varza dulce in 2-3 kilograme de apa. Las-o sa fiarba aproximativ 30 de minute.
Lasa fiertura sa se raceasca si aplica comprese locale. 

Frunzele si crema de aloe vera
Desi in magazinele naturiste exista tot soiul de creme pe baza de aloe vera, cele pe care le prepari cu mana ta, direct din planta, sunt cele mai eficiente.
Frunzele de aloe vera au rol terapeutic important in vindecarea hemoroizilor. Fierbe cateva frunze in putina apa. Lasa sa fiarba pana cand apa scade si poti obtine o crema pastoasa. Asteapta sa se raceasca si aplica local crema pe hemoroizii externi, de mai multe ori pe zi. 

Cuburile de gheata
Nu doar baile de sezut cu apa calda sunt utile in tratarea hemoroizilor. Opus acestora, compresele cu cuburi de gheata reprezinta un alt remediu care
amelioreaza rapid crizele hemoroidale dureroase. Pune cateva cuburi de gheata intr-o punga mica de plastic si apoi aplic-o direct pe hemoroizi, timp de un minut.
Are un efect calmant rapid.

Atentie daca ai vermisori oxiura/giardia [50g alcool o lingurita de cenusa lemn de nuc amestecata bine si bauta 3 zile si repeti dupa 14 zile .

Plantele utilizate in mod frecvent pentru tratarea hemoroizilor sunt: galbenelele, grausorul, papadia, sau ghimpele. De asemenea radacina de papadie are rolul unui laxativ, iar acest remediu se administreaza pacientilor in doze de pana la 3 cesti pe zi.

Un tratament cu efecte destul de bune impotriva hemoroizilor, il reprezinta tratamentul pe baza de ginko biloba, care este un antiinflamator, iar in doza standard se administreaza intre 40 si 60 mg de 2 sau 3 ori pe zi.
Castanul salbatic este un astringent puternic, iar doza recomandata este de o ceasca de ceai timp de 2 sau 3 ori pe zi, sau aplicarea de comprese direct pe zona afectata.

Un alt remediu naturist este alunul, este un astringent la fel de puternic precum castanul salbatic,
acest remediu opreste sangerarile si diminiueaza inflamatiile tesuturilor.
Metoda de administrare este de 3 ori pe zi, dupa fiecare scaun, aplicarea facandu-se extern.

Impotriva hemoroizilor externi se pot aplica comprese cu aloe vera, o planta care reduce durerea si iritarea hemoroizilor.

Unul dintre cele mai cunoscute si utilizate ceaiuri pentru tratrea hemoroizilor este ceaiul de coada soricelului.
Acest ceai este recunoscut datorita faptului ca reface foarte bine tesuturile distruse de catre hemoroizi, in special daca este aplicat direct pe zona afectata.
De recomandat este ca acest ceai sa fie preparat cu maxim jumatate de ora inainte de a fi utilizat, asta pentru a avea un efect imediat.

Ceaiul din coada calului, este si el un ceai foarte uzitat pentru tratamentul hemoroizilor si nu doar pentru remediul acesti boli, el avand o gama de tratare mai larga.
Modul de administrare se face de regula prin aplicarea unor comprese sterile direct pe locul afectat, insa aceasta nu este o regula, ceaiul de coada calului se poate administra si pe cale orala.

Un alt ceai pentru tratarea hemoroizilor este ceaiul de urzica, are un rol: revitalizant, energizant, antihemoragic si detoxifiant.
Administrarea se realizeaza prin bai de sezut de 2 sau 3 ori pe zi timp de 4 sau 5 zile, insa in perioada in care pacientul are dureri mari este recomandat ca baile de sezut sa fie mai dese pentru a ameliora durerile si oprirea sangerarilor.

De asemenea ceaiul negru este un remediu foarte eficient in tratarea bolilor hemoroidale, ajutand astfel la ameliorarea durerilor.
Modul de administrare al acestui ceai se poate face atat oral cat si prin aplicarea de comprese pe zona afectata.

Ceaiul de tataneasa este un remediu natural intalnit foarte des in tratarea hemoroizilor, va fi folosit in comprese externe, acesta reduce inflamatiile si
vindeca ranile provocate de hemoroizi.


* Remediu pe baza de morcovi. Morcovii cruzi, dati prin razatoare, luati in cantitati considerabile la fiecare masa, vindeca si hemoroizii mai persistenti.
 Morcovii se pot insoti cu un pahar de decoct de stevie. Se ia seara, la culcare, foarte fierbinte.
 Doza: o lingura de stevie uscata la un pahar cu apa, fiarta 10-15 minute.

* Tuica de roscove. 150 g roscove (Serata Siliquia) rase bine, introduse intr-un litru de tuica (sau alcool de 40gr.), se lasa la macerat la loc cald,
cel putin 10 zile.
Doza: 1 paharel mic, de doua ori pe zi, inainte de masa. (Nu se mai consuma alt alcool.)

* Remediu siberian cu frasin. Suc proaspat de frunze de frasin, luat de trei ori pe zi, intr-un pahar mic, indulcit cu miere si urmat de un pahar cu apa calda.
Se spune ca aduce o usurare. Dar pentru a se ajunge la rezultate, cura este de mai lunga durata.

* Alifie siberiana. Foarte obisnuita in estul Siberiei, aceasta alifie este originara din China, unde se foloseste de mai multe secole.
Se prepara astfel: 2 parti de camfor, 1 1/2 parti de sulfat de fier se amesteca cu maduva  proaspata din sira spinarii porcului si se freaca foarte bine.
Preparatul se pastreaza la rece si se aplica o data pe zi, in special noaptea.
Hemoroizii dispar rapid si definitiv, dar activitatile sexuale, alcoolul si efortul fizic trebuiesc reduse total pana la vindecarea deplina.
Siberienii considerau acest tratament ca fiind foarte eficace, vindecarea  producandu-se foarte curand.

* Terapie cu frunza de salcie tremuratoare. Se poate folosi numai vara, deoarece necesita frunze proaspete.
Acestea se aplica pe hemoroizi in partea externa, cand pacientul este intins pe burta, si se pastreaza doua ore.
Frunzele sunt apoi indepartate, iar partea afectata se spala cu apa rece. Tratamentul se aplica de 2-3 ori pe zi.

* Supozitoare din cartofi: se taie cartoful in bucati mici, sub forma de supozitoare, si se introduc in anus.
Se pastreaza toata ziua.

* Bai de aburi anale. Acest tratament cere un echipament simplu, iar vindecarea se face complet,
chiar in cazul unor hemoroizi interni sau externi deja cronicizati.
Se foloseste o oala larga sau o galeata mica, acoperita cu un capac din lemn, in care se face un orificiu de 5-6 cm diametru.
Se fierb 2 galeti de apa in care se adauga 150 g alaun.
Apa se toarna treptat in oala sau galeata, peste care se aseaza placa din lemn.
Pacientul se va aseza cu anusul deasupra deschizaturii din scandura. Tratamentul se continua atata timp cat aburul este prezent aproximativ 30 de minute.
Orificiul anal se unge apoi cu vaselina, inauntru si in exterior.

Inaintea acestui tratament, orificiul anal se spala bine, se sterge, iar pacientul consuma un ceai laxativ.
Acest tratament nu se repeta mai mult de o data pe saptamana.

O alta metoda alternativa a terapiei amintite mai sus. In loc de apa cu alaun, se folosesc 2 litri de lapte, in care se pun patru cepe mari, necuratate.
Se foloseste un recipient de ceramica (lut) si se acopera bine, dupa care vasul se pune intr-un cuptor, timp de o ora.
Apoi laptele si cepele se vor varsa in oala special pregatita, acoperita cu o placa de lemn, asa cum a fost descris anterior,
iar pacientul va proceda ca si pentru tratamentul cu alaun. Aceste tratamente se pot administra din trei in trei zile.
Patru astfel de cure pot produce rezultate satisfacatoare. Dupa fiecare se foloseste laxativul din plante si vaselina, ca si la tratamentul cu alaun

* Tratament cu fum. Pe fundul unei galeti din tabla, se pune o caramida foarte fierbinte, apoi funii uscate de usturoi.
Caramida trebuie sa fie suficient de fierbinte, incat sa poata face fum. Sunt suficiente 4 tratamente pentru o vindecare rapida.

Luati laxative naturale

Sucul de rodie diminueaza neplacerile
Pentru tratament beti doua-trei cani cu iaurt pe zi, obtinut din lapte nepasteurizat, în care ati adaugat ghimbir si sare dupa gust. Acest remediu, desi simplu, ajuta la tratarea hemoroizilor daca este consumat constant, timp de una-doua luni. Pulberea de turmeric (sofran indian), administrata sublingual, reprezinta, de asemenea, un remediu eficient. Puneti doua-trei smochine în apa pentru 8-12 ore. Consumati-le de doua ori pe zi, dimineata si seara. Daca durerea provocata de hemoroizi este foarte mare, aplicati pe zona ulei de cocos. Nu reprezinta un tratament permanent, însa ajuta semnificativ la diminuarea durerii. Tot pentru durere consumati urmatorul remediu: mixati la blender 200 ml iaurt, 100 ml suc de rodie proaspat stors, o lingurita cu pulbere de coriandru si un vârf de lingurita cu pulbere de ghimbir uscat. Se ia în doua etape. Pentru hemoroizii sângerânzi lasati un sfert de litru de lapte de capra peste noapte într-un loc calduros, pentru a obtine iaurt. Dimineata adaugati o cantitate egala de suc de morcovi proaspat stors, amestecati-l la blender si apoi îl puteti consuma. Tot pentru aceasta situatie luati o jumatate de lingurita cu pulbere de seminte de in, pe care o amestecati cu o cana cu lapte de capra si adaugati o lingurita cu zahar brun sau miere. Beti dimineata devreme.

Ca uz extern, daca mixati frunze de muselina cu otet fierbinte si cu apa veti obtine o lotiune eficienta contra hemoroizilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu